Isolatieglas

Goede isolatie van uw pand is niet alleen belangrijk voor het comfort.

Isolatieglas

De term isolatieglas is inmiddels best goed ingeburgerd. Maar wat verstaan we hier precies onder? Welke soorten isolatieglas zijn er precies? 

Wat is isolatieglas?

We beginnen met de introductie van de term ‘isolatieglas’. Zoals de naam eigenlijk al weggeeft, gaat het om glas met een betere isolatie dan gewoon glas. Isolatieglas bestaat uit twee lagen glas met hiertussen een loze ruimte, ook wel spouw genoemd. In deze tussenruimte is vaak lucht te vinden maar bij de HR varianten vind je daar een edelgas: bijvoorbeeld argon. Dit gas biedt extra isolerende eigenschappen waardoor je raam beter isoleert dan de overige soorten.

Inmeten en montage

Bij de aanschaf van glas is het belangrijk om uiteraard het raam goed in te meten. Glas wordt immers vaak op maat gefabriceerd en dat glas kan dan niet geretourneerd worden. Ook bij de montage komt er nog van alles kijken. Het monteren van glas ziet er vaak eenvoudig uit. Glas wordt in een kozijn gestopt, afgekit, gedicht en vervolgens is het klaar. Althans, zo denkt men. In de praktijk komt er een stuk meer bij kijken. Glas heeft een binnenkant en een buitenkant en moet daarom met de binnenkant van het glas naar de binnenkant van de woning worden gericht en met de buitenkant naar buiten. Als het glas verkeerd om wordt geplaatst, wordt het isolerende vermogen beperkt en mis je dus de voordelen van isolerend glas.

Daarom is het erg belangrijk dat zowel de opmeting en de plaatsing wordt uitbesteed aan een glaszetter met ervaring.

Projecten

Half Elfje 6, 5711 ES Someren

06 - 54 71 81 38